Alaskan malamute har det vi kaller dobbelpels. Det vil si at de har et lag med isolerende «ull» innerst og dekkhår ytterst. Ullen er myk og dekkhårene skal være «stive», men ikke så stri som for eksempel en terrier. Når de slipper ullen, røyter de MYE. Tisper røyter normalt 2 ganger i året, oftest 1-2 måneder før løpetid. Mange hannhunder røyter kun en gang i året, da vanligvis om våren/sommeren. Når de røyter, slipper de underullen i store mengder. Da kan det være lurt å ha en grov kam eller stiv børste for å fjerne den løse ullen. Den kan også rett og slett nappes ut. Jeg har også god erfaring med å bruke en kraftig blåser og blåse bort den løse pelsen. Dette er noe som bør gjøres utendørs, da det «snør» løs ull overalt!
Noen malamuter kan være langhårete. Det ER tillatt, men ikke ønskelig, da lang pels lettere floker seg og lager store snøfloker i pelsen. Langhårete malamuter, bør børstes MINST en gang i uken, for å unngå at det blir floker i pelsen. Normalhårete malamuter børster man når man føler for det, og de fleste elsker å bli børstet og dullet med.
Siden jeg driver med utstilling, dusjer jeg vanligvis hundene i forkant av utstillinger, og bruker blåser for å tørke dem umiddelbart etterpå. Dette gjør jeg fortrinns minimum 2-3 dager før utstillingen, sånn at pelsen rekker å «sette seg» før utstillingen. Hvis det er utstillinger flere helger på rad, dusjer jeg ikke til påfølgende helg, ved mindre hunder er blitt veldig møkkete. Det hender likevel at jeg blåser dem, for eventuelt å få ut sand fra pelsen og «fluffe dem opp». Når jeg dusjer hundene bruker jeg shampo som skal gjøre pelsen «crispy», og gjerne noe som fremhever fargene bedre.
Det er ikke lov til å klippe en malamute, bortsett fra pelsen under labbene og eventuelt lang pels foran labbene. Det er heller ikke lov til å «pudre» hundene på noen som helst måte i forbindelse med utstillinger.
Noen malamuter kan få våteksem eller «hotspots». Da kan det være lurt å bruke «Sølvspray» på det angrepne området, og eventuelt bruke skjerm eller munnkurv sånn at hunden ikke får slikket på det angrepne området. Hvis dette ikke hjelper, kan det hende at den bør ha antibiotika, og da må hunden til veterinær først.